Gratis fragt fra 999 kr.

Levering 1-3 hverdage

Høj kvalitet til lave priser

Sikker betaling

Chenin Blanc

oprettet d.

Chenin Blanc

Chenin Blanc er en stor og klassisk drue, der er unik på grund af dens store alsidighed. Den trives over hele verden, og afhængig af klimaet giver den hvidvine fra de helt knastørre til smagfulde søde dessertvine, fuldt ud på højde med en god Sauternes. Vinene kan være 'stille' eller med en boblende syre, og de bliver fremragende både med og uden fad. Lyder det komplekst? Det er det ikke, du skal blot vælge den ud fra områder. 

Druen er oprindelig fransk, og den er udbredt i Loire-dalen i de klassiske Chenin Blanc-områder Vouvray, Savenièrres, Saumur og Anjou. Chenin Blanc fra Loire er friske og spændstige vine med masser af grønne æbler i smagen. Fra det lille Vouvray-område er vinene ofte halvtørre med lette tropiske noter af honningmelon, gul æble, honning, lime og Citron. Fra Saumur får du de tørre og koncentrerede Chenin Blanc med skarp syre og smagsnoter af bagt æble, marcipan og et krydret præg. De helt søde vine bliver produceret på Chenin Blanc-druer med Botrytis, som er ædelråd og giver vinen særlige aroma og sødme. Det er vine som Quarts de Chaume, Bonnezeaux og Coteaux-du-Layon. 

Vinene fra Vouvreys bedste producenter har stort lagringspotentiale.

Frankrig har i alt 10.000 hektar med Chenin Blanc, og er verdens anden største Chenin Blanc-producent.

Heldigvis tog man også Chenin Blanc-stokke med på eksotiske rejser til varmere himmelstrøg. Med årerne har den for alvor slået rødder i Sydafrika, hvor halvdelen af al Chenin Blanc i verden i dag dækker 17.000 hektar. En volumen, der også gør druen til den mest udbredte hvide sort i Sydafrika, og her går den også under navnet 'Steen'. Chenin Blanc kræver en del varme, og klimaet i Sydafrika betyder frugtige og friske vine med masser af tropiske frugter og gule blommer. Det er vine, der passer til det meste og er meget let drikkelige.

Ud over Sydafrika og Frankrig vokser druen i primært i Californien og Argentina, men her anvender man den oftest til at blende med Sauvignon Blanc og Chardonnay.

Tænk æbler!
På grund af druens alsidighed kan man populært sige, at der er en Chenin Blanc til enhver lejlighed. Smagen af æbler går igen i både de tørre og de søde vine, så vil du ramme den klokkerent, skal der et æble til. Server fx en gang kylling med æble og citron, eller kom et hakket æble i salaten, så finder du ikke et bedre glas end den herlige Chenin Blanc. Vinen passer også godt til fisk og skaldyr, og snup endeligt et glas, når du vil forkæle dig selv med takeaway sushi.  

En sydafrikansk Chenin Blanc er et godt og sikkert valg. Du får generelt meget vin for pengene, når du køber sydafrikansk, og deres Chenin Blanc er umulige ikke at falde for.

Se vores udvalg af vinen lavet på Chenin Blanc


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb billet til vores smagninger