Gratis fragt fra 999 kr.

Levering 1-3 hverdage

Høj kvalitet til lave priser

Sikker betaling

Malbec - Argentinas mest dyrkede druesort.

oprettet d.

Malbec -  Argentinas mest dyrkede druesort.

Malbec - Malbec - Malbec...

17. april var international Malbec dag, så hvad er mere nærliggende end at se lidt nærmere på Malbec...

Malbec har sin oprindelse i Sydvestfrankrig i Cahors, hvor druen også er kendt som Cot.

Cot blev hurtigt introduceret i Bordeaux, hvor druen blev blandet i Bordeauxvinene for at tilføje farve og krop. Efter en voldsom frost i Bordeaux i 1956, blev Malbec ikke genplantet i Bordeaux, og i dag er der kun ca 950 ha vinmarker med Malbec i Bordeaux. Også i Loire bruger man Malbec til at blande med Cabernet Franc og Gamay. Her kalder de druen Auxerrois.

I 1868 blev Malbec introduceret i Argentina og er i dag Argentinas mest dyrkede rødvinsdrue. Malbec trives i højderne ved foden af Andesbjergene, om det så er i 3000 m højde. Den høje intensitet af lys (UV stråling) og extreme temperaturer er faktorer, som har stor betydning for modningen af druerne og dermed kompleksiteten i vinene. De bedste Malbec vine kommer fra Lujan de Cuyo i Mendoza, hvor vinen dyrkes i 800-1100 m højde.

Argentina har 45.565 ha vinmarker med Malbec. Det udgør 24,3% af deres samlede areal af vinmarker, hvilket er en forøgelse på 185% siden år 2000. Malbec er repræsenteret i 48% af alle rødvine fra Argentina.

Malbec har typisk en meget dyb, mørk farve, som skyldes den tykke drueskind. Duft og smag er domineret af brombær, blomme og sort kirsebær. Er vinen fadlagret og modnet, opleves noter af chokolade, vanilje, tobak og mocca.

Vinstilen fra Argentina er meget varieret. Der produceres alt fra bløde, frugtige vine til mere strukturerede og sofistikerede vine med stor lagringspotentiale.

Vine lavet på Malbec er et super match til grill, vildt og oksekød.

Du finder mere viden om Argentina og Malbec på vores hjemmeside - se vores sortiment her 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

Køb billet til vores smagninger